Piyasa seçim sonrasına hızlı başladı: Uzmanlar ne bekliyor?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. Borsa İstanbul'da yükseliş yüzde 3'ü aştı. Uzmanlar bizleri nelerin beklediğini anlatt.

DUVAR - Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs'ta yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. 28 Mayıs’ta tekrarlanan seçimi, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla, Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününe yüzde 2,52 yükselişle 4696 puandan başladı. Bankacılık endeksi ise, açılışta yüzde 1,38 artışla 4019 puan oldu.

Haberin Devamı
En çok kupa kazanan teknik direktörler: Türkiye'den 1 isim listede Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler