Pandora Papers: Hangi liderlerin ne kadarlık gizli serveti var?

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun ortaya çıkardığı belgelerle, 35 liderin vergi cennetlerindeki servetleri ortaya saçıldı. Şu ana kadar adı geçen liderler şöyle:

DUVAR - Liderler, siyasetçiler ve milyarderlerin gizli servetleri ve anlaşmaları ortaya saçıldı. Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) yeni projesi Pandora Papers, tarihin en büyük offshore verisi sızıntısına dayanıyor.

Pandora Papers adı verilen belgeler, 100'den fazla milyarderin, 35 liderin, 330'dan fazla politikacının gelirlerini vergi cennetlerine aktarıp sorumlu oldukları ülkelerde 'vergiden kaçındıkları'nı ortaya koyuyor. Projenin Türkiye'deki ortağı DW Türkçe'ye göre belgelerde, Türkiye'den de 220'den fazla isim yer alıyor. Bu isimler arasında Türkiye'nin yeni zenginlerinden köklü holding sahipleri, iş dünyasının önde gelen temsilcileri, sanat ve spor dünyasından kamuya mal olmuş kişiler de var.

Dünya çapında gizli ve yasadışı servetleri ortaya saçılan liderler ise şimdilik şöyle:

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en popüler 20 dizi Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Nusret Gökçe, FIFA’nın Türk çalışanını nasıl işinden etti? Otomobilde çarşı karıştı: Hangi markalar kayıpta, hangileri çıkışta? En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar?