Otopsi incelemeleri ortaya çıkardı: Kalp krizi ve inme riskini artırıyor

Covid 19 enfeksiyonunun sadece damar tutulumu yapmakla kalmadığı, virüsün kolesterol plaklarını da adeta ‘provake ederek’ kalp damar sisteminin de aşırı enflamasyona maruz bıraktığı ortaya çıktı.

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde dünyanın en saygın tıp dergilerinden Nature Cardiovascular Research’da yer alan bir çalışma, korona virüsü enfeksiyonunun sadece kalp damarlarını tutmakla yetinmediği, özellikle kolesterol plaklarına ve kolesterolle savaşan hücrelere bulaşarak onları rezervuar olarak kullandığını; bunun da kolesterolü yüksek olanlarda Covid enfeksiyonu sonrası artmış kalp krizi ve inme riskinin 1 yıla kadar uzayabildiğini ortaya koydu. Ayrıca kolesterolle savaşan savunma hücrelerini enfekte eden virüsün, yeni kolesterol plaklarının oluşumunu da tetiklediği tespit edildi. 

Haberin Devamı
İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Uzmanlardan 2024 için altın tahmini Dolar yıl sonunda kaç lira olur? Kripto paraya ilişkin kanun: İşte 10 soruda merak edilenler