Otomobilde çarşı karıştı: Hangi markalar kayıpta, hangileri çıkışta?

Yılın ilk dört ayında otomobil satışları yüzde 16,6 artarak 300 bin adede yaklaştı. Zirve el değiştirirken, pazara yedi yeni marka daha girdi. Lüks Almanlar kayıpta, Çinliler koşar adım ilerliyor.

DUVAR - Yılın üçte biri geride kaldı. Yerel seçim sonrası Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı satışlarında toplamda yüzde 22’lik düşüş görülse de, ilk dört ay sonunda rakamlar genelde artışı işaret ediyor. Hafif ticari araç pazarında satışlar dört aylık dönemde yüzde 5 gerilerken, otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 16,6 artarak 300 bin adede yaklaştı.

Ancak satışlara markalar açısından bakıldığında, tüketici tercihlerinde önemli değişiklikler yaşandığı görülüyor. Zirve ve ilk on içindeki sıralama bir marka hariç tamamen değişti.

Haberin Devamı
Erdoğan sordu: Tayfun Kahraman kimdi? Bayramı evde geçireceklere 15 film önerisi Madeni 5 liraların piyasaya çıkacağı tarih belli oldu Mezunları en çok zengin olan 12 üniversite Memur ve işçi emeklileri arasındaki fark 5.47 puan: İşte zam tutarları Erkan Baş'tan Jeremy Corbyn'e ziyaret: Kapı kapı dolaşıp oy istedi