Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Toğa: Onlarca hayvanın yaşam alanı taş ocağı kurbanı olmasın

Hatay'da nesli tükenmek üzere olan canlıların yaşadığı bölgenin bir kısmı yaban hayatını geliştirme sahasından çıkarıldı. Karar tepkilere neden olurken change.org’da kampanya başlatıldı.

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 25 Aralık 2019'da 'Yaban Hayatı Geliştirme Sahası' olarak ilan edilen ve Hatay'ın Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerini kapsayan bölgenin bir kısmı 5 Haziran 2021'de koruma sahası dışına çıkarıdı. 8 kilometrekare -700 futbol sahası- büyüklüğündeki alanın koruma dışına alınması tepkilere neden oldu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde birçok farklı kuş türü ve dağ ceylanının (gazella gazella) yaşadığı alanın taş ocağına bırakılması sonrası doğa ve çevre derneklerinin öncülüğünde dağ ceylanlarının yaşam alanlarının yok olmaması için imza kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en popüler 20 dizi Otomobilde çarşı karıştı: Hangi markalar kayıpta, hangileri çıkışta? Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Mayıs ayında denize girilebilecek yerler Belediyelerde yeni yarış: İmamoğlu mu, Yavaş mı? Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu kuvvetli sağanak uyarısı