Olası Marmara depreminin en riskli ilçesi: Tamamen taşınacaktı, yerinde kaldı

Gemlik deprem riskinin azaltılması için 2017'de yayınlanan KHK ile taşınacaktı ama bu gerçekleşmedi. Naci Görür, "Gemlik'i de etkileyecek 7.6’lık deprem bekleniyor" sözleri gözleri bu ilçeye çevrildi.

DUVAR - Beklenen Marmara Depremi'nden etkilenmesi beklenen yerlerin başında Bursa'ya bağlı Gemlik ilçesi geliyor. Öyle ki, 17 Ağustos deprem felaketinin ardından Marmara Bölgesi'nde yapılan etüt çalışmalarında Gemlik İlçesi'nin deprem açısından en riskli yerleşim alanlarından biri olduğu anlaşılırken, fay hattının kırılması durumunda, 40 yıl önce alüvyon zemin üzerinde inşa edilen binaların yıkılacağı belirtilmişti. Eski binaların birçoğunun deniz kumuyla yapıldığı, taşıyıcı kolonların çürüdüğü uyarıları sonrası 2017'de yayınlanan KHK ile ilçenin, Cumhuriyet Mahallesi’nin üst kısmındaki 300 hektarlık vasıfsız araziye taşınması için karar alındı.

Haberin Devamı
Pucca'nın ev sahibi ifşa etti: Dairenin son halinin fotoğrafları... Reisi, Meşhed'de defnedildi: İmam Rıza Türbesi'nden görüntüler Faiz oranları güncellendi: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar? İslam Memiş'ten 'çılgın' altın tahmini: 37 gün sonra... 40 ışık yılı uzakta yeni bir ‘Dünya’ bulundu Son seçim anketinde sürpriz sonuç: CHP, DEM Parti ve Yeniden Refah...