Okul müdürünün siyasi paylaşımları hakkında soru önergesi verildi
Buldan'da bir ilkokul müdürünün sosyal medya paylaşımlarında kullandığı ayrımcı ifadeler TBMM gündemine taşındı. CHP Milletvekili Şeref Arpacı konuyla ilgili soru önergesi verdi.
DUVAR- Denizli'nin Buldan ilçesinde bir ilkokulda görev yapan bir ilkokul öğretmeninin sosyal medya hesabında kullandığı "‘İstikbal göklerdeyse, siz neden 100 yıldır heykellerde aradınız’, ‘Halep’ten gelenler geri dönüyor, artık Selanik’ten gelenler de dönsün’, ‘CHP İslam düşmanıdır’" ifadeler hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi hazırlandı.
CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, hazırladığı soru önergesinde okul yöneticilerinin siyasi ve ayrımcı paylaşımlar yapmasını önlemek için hangi önlemlerin alındığını ve konuyla ilgili bir inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu.
Söz konusu ifadelerin Anayasa’nın temel ilkelerine ve eğitimde tarafsızlık ve laiklik ilkelerine açıkça aykırı olduğunu belirten Arpacı, önergede "Kamu görevlisi olan bir okul müdürünün siyasi ve ayrımcı içerikte paylaşımlar yapması, eğitimin tarafsızlığına ve öğrencilere verilen değerler eğitimine zarar vermektedir.” diye yazdı.
Arpacı, önergesinde Milli
Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti: "Söz
konusu okul müdürü hakkında Bakanlığınıza ya da başka kurumlara
söylemleri nedeniyle şikâyette bulunulmuş mudur? Bulunulmuşsa
yapılan işlemler nelerdir? Bakanlığınız tarafından herhangi
bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa süreci ve sonuçları
nelerdir? Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında görev
yapan yöneticilerin siyasi ve ideolojik paylaşımlar yapmasını
önlemek adına ne gibi önlemler almaktadır? Okullarda ayrımcılığı ve
nefret söylemini gerçekleştirenler için bugüne kadar kaç kişi
hakkında işlem yapılmıştır? Okullarda sosyal medya
paylaşımları nedeniyle hakkında işlem yapılan kaç kişi vardır?"