Öğretim üyesinin 'Kadın ve Aile İlmihali' kitabına tepki: 'Sorunlu kişilik belirtisi...'

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Selvi, Menzil Cemaati’ne bağlı yayından çıkan kitabında ‘çocuklara nikah, ikinci eş ve kadına şiddeti’ savundu. Kitapta yer alan ifadeler sosyal medyada tepki çekti.

DUVAR - Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Dilaver Selvi tarafından yazılan ve Menzil Cemaati’ne bağlı Semerkand Yayınları’nın bastığı 'Kadın ve Aile İlmihali' isimli kitapta yer alan çocuk yaşta evlilik ile erkeklerin çok eşliliği gibi ifadeler tepki çekti. 

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, kitapta, çocukların evlendirilebileceği belirtilerek, "Buluğ çağına gelmeyen çocukların nikahı velilerinin izni ve bizzat nikahta bulunmaları ile geçerli olur. Evlenecek erkek ve kadının buluğ çağına ulaşmış olması gerekir" deniliyor. Kadınların kocalarından izin alarak toplu taşımaya binmesi gerektiği, sadece zorunlu hallerde taksiye binebileceği de kitapta anlatılan konular arasında yer alıyor. 

"Şefkat tokadı" adı altında da "Bazen tokat cehenneme doğru gideni cennete çevirebilir" diyerek şiddet meşrulaştırılıyor. 

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı