Nükleer felaketin 38’inci yıldönümü: Çernobil’de ne oldu?

Çernobil Nükleer Santrali’nde 38 yıl önce bugün patlama meydana geldiğinde ABD’nin İkinci Dünya Savaşı sırasında Hiroşima’ya attığı atom bombasının 400 katı radyoaktif madde atmosfere karıştı.

DUVAR - Bugün 26 Nisan 2024, o dönemde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ne (SSCB) bağlı olan Ukrayna’nın Pripyat kenti yakınlarındaki Çernobil Nükleer Santrali’nde yaşanan patlamanın 38’inci yıldönümü. Resmi açıklamalara göre, Çernobil’deki patlama anında iki işçi hayatını kaybetmiş olsa da Çernobil’de yaşananlar, yıllar içinde dolaylı olarak on binlerce ölüme ve büyük çaplı bir çevre felaketine yol açtı. Çernobil’de olanlar, bugün Uluslararası Nükleer Olay Ölçeği’nde en yüksek sınıflandırma seviyesi olan 7 ile ölçeklendirilen iki nükleer kazadan biri. Peki, Çernobil Nükleer Santrali ne zaman inşa edilmişti ve bundan 38 yıl önce bugün neler yaşanmıştı? Meydana gelen patlama, aradan geçen yıllar içinde ne gibi sonuçlar doğurdu? Bugün Çernobil’deki durum ne?

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler