Norveç somonunda parazit tehlikesi: Türk somonuna da bulaşabilir

Marketlerde yaygın olarak satılan Norveç somonu üzerinde yapılan incelemelerde parazit tespit edildi. Karedeniz somonunda henüz parazit olmadığı anlaşılsa da uzmanlar bulaşma riski konusunda uyardı.

DUVAR - Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Argun Akif Özak, Türkiye'de marketlerde satılan Norveç somonları üzerinde yaptığı araştırmada 'Lepeophtheirus salmonis' cinsi parazite rastladı.

Türk somonlarında bu parazite rastlanmadığını ancak taşınarak bulaşma riski olduğunu belirten Prof. Dr. Özak, "Bu tarz problemlerin önüne geçebilmek için canlı balık ithalinin son derece kontrollü bir şekilde yapılması lazım" uyarısında bulundu.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor