Nisan ayını bekleyin: Faizlerde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Nisan ayından itibaren makyajlanmış verilerin makyajı akmaya başlayacak. Türkiye ekonomisinde enflasyonun önünün alınmadığı, ekonominin yeterince soğumadığı görülecek ve kemerler mecburen sıkılacak.

TCMB İLE GERÇEKLİK ARASINDA LİNKLER KOPMUŞ OLMASIN!

TCMB politika faizini artırmayarak yüzde 45’te sabit tuttu. Gerek TCMB’den yapılan açıklamalar gerekse piyasa beklentileri de bu yöndeydi. Yine Para Politikası Kurulu (PPK) metninde de ‘sıkılaştırma önlemlerinin sonuç vermeye başladığı’ tespiti vardı. Ancak gerçekle PPK metninin tespitleri arasında oldukça büyük bir fark var. Resmi enflasyon verileriyle gerçek fiyat artışları arasındaki makas neredeyse yüzde 100, bütçe açığı arttıkça artıyor, açığı dengelemek için atılabilecek tüm adımlar da enflasyonist sonuçlar doğurmak durumunda... Merkezi yönetim bütçesiyle Hazine'nin nakit dengesi arasında fark da büyük. Ekonominin soğumadığı da ortada! Perakende satış verileri gibi iç talebi ortaya koyan veriler soğuma olmadığına işaret ediyor. Siyasi sebeplerle ertelenen zamların da yerel seçimlerden sonra yapılacağını hatırlatmak gerek. Benzer bir durum döviz kurları için de geçerli. Dolar ve euroda tıpkı bir önceki seçimlerden sonra olduğu gibi ciddi bir artış olacak. Peki öyleyse politika faizi neden sabit tutuldu? Tek bir cevabı olabilir, o da siyasi bir tercih! Acısını hep birlikte bahar aylarından itibaren çekmeye başlayacağız.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor