Neden yoksullar daha sık kansere yakalanıyor?

İngiltere ve Almanya'da yapılan araştırmalara göre, yoksul ve eğitimsiz kesimde kansere yakalanma ve kanserden ölme riski daha yüksek.

DUVAR - "Lancet Oncology" adlı bilim dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmanın sonuçları, İngiltere'nin yoksul bölgelerinde kanserden ölme riskinin varlıklı bölgelere kıyasla yüzde 70 daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Araştırmanın baş yazarı ve Imperial College London'da Küresel Çevre Sağlığı Profesörü olan Majid Ezzati, "Çalışmamızdan çıkan iyi haber, İngiltere'de kanserden ölme riskinin son 20 yılda tüm bölgelerde düşmüş olması. Ancak araştırmamız aynı zamanda İngiltere'deki farklı bölgeler arasında kanserden ölümlerdeki şaşırtıcı eşitsizliği de vurguluyor" dedi.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler