Nazilerin toplattığı resimler

Nazilerin ‘dejenere’ ilan ederek devlet müzelerinden topladığı modernist eserlerin bir kısmı, 1937’de Münih’te açılan Entartete Kunst (Dejenere Sanat) adlı sergide sergilendi. Yeteneksiz bir ressam olan ve modernizmi akıl hastalığı olarak gören Hitler, 120 sanatçının 740 eserinin bulunduğu bu sergiyle Almanya’da modernizmi yasaklamış oldu. Naziler, müzelerden 20 bin eseri kaldırdı. Bu eserlerin bazıları sonradan yok edildi! 4 bin 500 eser ise Nazi ordusu için satışa çıkarıldı.

DUVAR - Nazilerin ‘dejenere’ ilan ederek devlet müzelerinden topladığı modernist eserlerin bir kısmı, 1937’de Münih’te açılan Entartete Kunst (Dejenere Sanat) adlı sergide sergilendi. Yeteneksiz bir ressam olan ve modernizmi akıl hastalığı olarak gören Hitler, 120 sanatçının 740 eserinin bulunduğu bu sergiyle Almanya’da modernizmi yasaklamış oldu. Naziler, müzelerden 20 bin eseri kaldırdı. Bu eserlerin bazıları sonradan yok edildi! 4 bin 500 eser ise Nazi ordusu için satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı
Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin getirisi uçtu Fotoğraflarla Met Gala 2024 BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Süper Lig'de sezon sonu serbest kalacak 25 futbolcu Son anket: AK Parti'nin 6 milyon oyu 10 ayda hangi partilere gitti? Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı