NASA'dan Salda'ya 'Mars' çıkarması: Artık bunu biliyoruz

Mars'taki jeolojik geçmişi ve süreç içinde değişen iklimi anlamaya çalışan bilim insanları Salda Gölü'ne kamp kurdu. Prof. Dr. Lyons çalışmaları bir üst seviye çıkardıklarını duyurdu.

DUVAR -  ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) "Mars'ta yaşamı arama" çalışmalarına araştırmalarıyla katkı sunan bilim insanları, Salda Gölü'ndeki çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Nurgül Balcı ve Kaliforniya Üniversitesinden Prof. Dr. Timothy Lyons'un içinde yer aldığı bilim insanlarından oluşan araştırma grubu, Salda Gölü'ne gelerek bilimsel araştırmalar için koruma altına alınan gölün Beyaz Adalar Bölgesi'nde incelemede bulundu.

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7.893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın Uzmanlar uyardı: ATM'lerde en çok kullanılan şifreler İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler