Naci Görür'den İstanbul senaryosu: 'Bunların hiçbiri abartı değil'

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür olası Marmara depremiyle ilgili, "Sokaklarına girilemeyecek ve çıkılamayacak. Üstelik yardıma gelmesi gerekenlerin de başının derde girdiği bir ortam olacak" dedi.

DUVAR - Maraş depremlerinden sonra Türkiye'nin deprem gerçeği gündemden düşmüyor. Marmara'da olması beklenen 7 ve üzeri büyüklüğünde İstanbul'da yaşanacak senaryolar konuşuluyor.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür’e göre İstanbul’da beklenen depremin büyüklüğü 7,2-7,6 arası olacak. Hürriyet'e konuşan Görür,  "İstanbul’un caddelerini düşünelim... Sokağın bir başından, bir sonundan ev yıkılsa zaten orası kapanacak. Dolayısıyla böyle bir depremde İstanbul’un sokaklarına girilemeyecek ve çıkılamayacak. Üstelik öyle bir felaket ki sana yardıma gelmesi gerekenlerin de başının derde girdiği bir ortam olacak. Belki itfaiyeciler depremden sonra çıkacak bir yangını söndürmek için derhal yardıma koşamayacak çünkü itfaiyenin olduğu yerler de muhtemelen yıkılacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor