Müzisyenler, şairler, yazarlar seçti: 'Benim yaz şarkılarım'

Yazın cıvıl cıvıl günlerinde müzik de başka türlü çınlıyor kulaklarımızda. Müzisyenlere, şairlere, yazarlara "yaz şarkısı" denince akıllarına gelen beş şarkıyı sorduk. İşte onların yaz şarkıları..

DUVAR - Kimi şarkıları, havası, sözleri, zamanı gereği "yaz şarkıları" sepetine atmak kolaydır. Kimi şarkılar zaten bu sepetin içinde sunulmak için yapılır, yaz için hazırlanır, yazın çalınır, söylenir. Çoğu zaman hareketli, “şıkır şıkır”, en azından cıvıl cıvıl şarkılar "yaz şarkıları" diye anılır. Yine de, yazın ritmi aslında herkeste farklı atar.

Dışarıda yaz mevsimi endam etmiş, sahiller, kırlar dolmuş taşmışken, müzisyenlere, şairlere, müzik yazarlarına kendilerinin yaz şarkılarını sorduk. Şükrü Erbaş, Nilipek, Haydar Ergülen, Derya Bengi, Murat Meriç, Bedia Ceylan Güzelce ve Nadir Göktürk, bizler için her anlamda dolu bir listeye katkıda bulundular.

Neler yok ki bu listede? Neşet Ertaş türkülerinden caz klasiklerine, rock müziğin başyapıtlarından Türkçe popun klasiklerine... Bir yaz öğleden sonrası belki Ege'ye doğru yola çıkarken art arda çalmak için sıraya almalı... 

Bu satırların yazarı da iki şarkıyla girmiş oldu listeye, şimdiden affola.

 İşte bu değerli isimlerin seçtiği “yaz şarkıları”:

Haberin Devamı
Araçlarda 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak 10 yeni özellik SGK uzmanı açıkladı: Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Sıcaklıklar bir anda düşüyor: Meteoroloji'den zirai don uyarısı Kim Milyoner Olmak İster'de gündem oldu: Heyecanına yenik düştü... 2. el otomobil piyasası kan kaybediyor: 200 bin TL al, 795 öde Diyarbakırlı 3 kardeş: Kuaresma Azad, Anne Marie, Teresa Vargas