Mutluluğun formülü: Mindfulness yöntemi

Prof. Dr. Gülsen Babacan mindfulness yöntemini kendisiyle ve dünyayla barış içinde yaşamak isteyen bir insanın erişebileceği en kıymetli erdem olarak tanımlıyor.

DUVAR - Prof. Dr. Gülsen Babacan Yıldız, Alzheimer’ı “insanı kendinden alan hastalık” olarak tanımlıyor. 

Babacan, bu hastalığın radikal tedavisiyle ilgili çalışmaların olumsuz olması ve hastaların beyinlerindeki bozulmaların aslında hastalık başlamadan neredeyse 20-25 yıl önce ortaya çıkmasının kendisini ümitsizliğe ittiğini söylüyor.

Bu nedenle hastalıktan korunma konusuna daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini düşünüyor ve “Araştırmalarım sırasında karşıma ‘Mindfulness’ kavramı çıktı. Konuyla ilgili dünya çapında önemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışma bulunduğunu gördüm, bunları inceledim ve bu yola girmeye karar verdim. Amacım “Alzheimer’den korkma geç kalmaktan kork” sözünün gereğini yapmaya çalışmaktı” diyor.

Peki mindfulness ne anlama geliyor?

Haberin Devamı
Pucca'nın ev sahibi ifşa etti: Dairenin son halinin fotoğrafları... 40 ışık yılı uzakta yeni bir ‘Dünya’ bulundu Faiz oranları güncellendi: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar? Kavak Yelleri'nin kamera arkası fotoğrafları gündem oldu Tarihi karşılaşma: Anadolu parsı ve sırtlan Cudi'de yüz yüze geldi İsviçreli dev bankadan altın tahmini