Musk tweet attı, Bitcoin yüzde 12 yükseldi

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, araç satışlarında yeniden Bitcoin kabul etmeye başlayacaklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından Bitcoin 40 bin dolar sınırına dayandı.

DUVAR - Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, yaptığı açıklamalarla kripto para piyasalarında dalgalanmalara neden olurken, bu yolla servetine servet katmaya da devam ediyor. Daha önce yoğun enerji kullanımı nedeniyle Bitcoin'le Tesla satışı yapmayacağını duyurarak kripto paranın serbest düşüşe geçmesine neden olan Musk bu kez farklı bir açıklama yaptı. Musk, Bitcoin madencilerinin kullandıkları enerjinin yalnızca yarısını yenilenebilir kaynaklardan almaları durumunda, araç satışlarında yeniden Bitcoin kabul etmeye başlayacağını söyledi. 

Musk'ın bu oranın nasıl ölçüleceğine ilişkin bir bilgi vermemesine karşın, yüzde 12'nin üzerinde tırmanan Bitcoin, tüm piyasaları da ardından sürükledi. 

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi