Mevlana'nın restore edilen kıyafetleri, boyu ve kilosunu ortaya çıkardı

Mevlana Müzesi’nde saklanan Mevlana’ya ait kıyafetlerin restorasyon çalışmaları başladı. Müze müdürü Bakırcı, restorasyonla birlikte Mevlana'nın boy ve kilosu hakkında fikir edindiklerini söyledi.

DUVAR - Mevlana Müzesi’nde özel sandıklarda saklanan Mevlana’ya ait kıyafetler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle restore edilmeye başlandı. Restorasyon çalışmasında Şems-İ Tebrizi ile Mevlana’nın babası Bahaeddin Veled’e ait kıyafetler de onarılacak. Müzenin koleksiyonundaki 22 kıyafetten 19’unun oldukça yıpranmış olduğunu ifade eden Mevlana Müzesi Müdürü Dr. Naci Bakırcı, "Mevlana Müzesi koleksiyonu çok özel bir koleksiyondur. Konya Mevlevi Dergahı'nın 1925 yılında tekke ve zaviyelerin kapatılması üzerine bakanlar kurulu kararıyla müzeye dönüştürülmüş özel bir müzedir" dedi.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi...