Metropoll araştırması: Cumhur İttifakı'nın yüzde 50'den fazlası İBB'de teröristlerin çalıştığına inanıyor

Metropoll'ün araştırmasına göre AK Parti'nin yüzde 54.3'ü, MHP'nin yüzde 53.3'i Ekrem İmamoğlu'nun terörle ilişkili 500 kişiyi işe aldığına inanıyor. Toplumun yüzde 61.7'si ise iddialara inanmıyor.

DUVAR - Metropoll Araştırma'nın 'Türkiye'nin Nabzı Ocak 2022' anketinde iktidarın dile getirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde terörle iltisaklı kişilerin çalıştığı iddiası da soruldu.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın paylaştığı Metropoll verilerine göre toplumun yüzde 61.7'si iddiaları gerçek dışı buluyor. Yüzde 24.3 iddialara inanırken yüzde 14 ise "Fikrim yok-Cevap Yok" seçeneğini işaretledi. Araştırmada "Ekrem İmamoğlu'nun yerine kayyım atanması sizce nasıl bir sonuç doğurur?" sorusu da soruldu. 

"Ekrem İmamoğlu'nun belediyede terörle ilişkili 500 kşiyi işe aldığı yönündeki iddiaya inanıyor musunuz?" sorusuna verilen yanıtların partilere göre dağılımı şöyle:

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi...