Menopozda kalp krizi riski nasıl azaltılır?

Östrojenin menopozla birlikte ortadan kalkmasının kalp krizi riskini artırdığını hatırlatan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Bingür Sönmez, bu tehlikeye karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekti.

DUVAR - Menopoz dönemine kadar olan süreçte kadınlarda kalp hastalığı görülme riski erkeklere göre belirgin daha azdır. Çünkü östrojen hormonu; kalp damarlarındaki kan akışını artırır, kolesterol üzerine olumlu etkileri olur, iyi kolesterol artar ve kötü kolesterol düşer, ayrıca kan basıncının düşük seyretmesine faydası olur.

Sözcü'den Nazan Doğaner Halıcı'nın haberine göre, menopozla birlikte östrojen üretimi bitince bu hormonun kalp üzerindeki koruma etkisinin de sona erdiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu riske karşı şu önerilerde bulundu:

Haberin Devamı
Rakamlar netleşti: Meslek meslek zamlı maaşlar Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Kim Milyoner Olmak İster'de Tanju Çolak sorusu TOKİ'den uygun fiyatlı konut ve iş yeri satışları Icardi'nin kutlamalarda giydiği Ali Koç forması gündem oldu Ev almak için acele eden kaybeder!