Manzaranın faturasını VEDAŞ kesiyor

Van’da, VEDAŞ dört yıl önce elektrik sayaçlarını metal direklere çıkardı. Bu durum, görüntü kirliliğini de beraberinde getirdi. Doğal ve tarihi güzelliklerin manzaraları, direklerin gölgesinde kaldı.

VAN - Van’da elektrik sayaçları, 2020 yılında Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından konut ve iş yerlerinden sökülüp direklere taşındı.

Sayaçların, paslı metal direklere çıkarılması ve kabloların konut ve iş yerlerine uzatılması tüketicilerin, hukukçuların ve çevrecilerin itirazları ile sonuçlandı. Ancak yapılan itirazlar sonuç vermedi.

Dört yılı aşkın süredir devam eden uygulama tüketici hakkı ihlali ve güvenlik sorunlarının yanı sıra görüntü kirliliğini de beraberinde getirdi.

Van’ın doğal güzellikleri, tarihi ve turistik mekanları, keyfine doyumsuz manzaraları VEDAŞ’ın paslı direkleri ve kablolarının gölgesinde kaldı.

Haberin Devamı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi İran'da helikopter kazasının ardından Reisi ve Abdullahiyan için tören Akaryakıt fiyatları güncellendi: 21 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor: Kiralar ne kadar artacak? Avrupa'nın namağlup şampiyonları: Türkiye'de tek takım başardı