Loch Ness canavarı yeniden gündemde: Bin yıldır çözülemeyen bilmece

İskoçya'nın Loch Ness Gölü'nde yaşadığı ileri sürülen Nessie adlı canavar, dünya çapında 1933'te tanındı. Pek çok gönüllü yakın zamanda şimdiye kadarki en büyük arama çalışmalarından birine katıldı.

DUVAR - İskoçya'nın ünlü Loch Ness Gölü'nde yaşadığı iddia edilen ve bin yılı aşkın bir efsaneye dayanan Nessie adlı canavar, varlığına dair net kanıt olmamasına rağmen bugün halen bilim insanlarının çözmeye çalıştığı sır. Efsanevi bir su yaratığı olarak kabul edilen Nessie'nin hikayesi, İrlandalı Katolik misyoner Aziz Columba'nın 6'ıncu yüzyılda yerel bir yüzücü ile yaşadığı gizemli bir karşılaşmaya dayandırılır. Rivayete göre, milattan sonra 565'te canavar, bir yüzücüyü ısırır ve başka birine saldıracakken Columba müdahale eder, canavara 'geri git' emrini verir ve canavar itaat eder.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler