Libya'da sel: 'İnsanlar uyurken evler denize sürüklendi'

Daniel fırtınası ve sellerin büyük yıkıma sebep olduğu Libya'nın doğusundaki Derne'de yaşayanlar, sel sularıyla şehrin ikiye ayrıldığını anlattı.

DUVAR - Kuzey Afrika ülkesi Libya'da 10 Eylül'den bu yana etkili olan Daniel fırtınası, şiddetli yağış ve seller özellikle ülkenin doğusundaki Derne'de büyük yıkıma sebep oldu. Yetkililer liman kenti Derne'de 11 binden fazla ceset bulunduğunu söyledi. Derne'den gelen görüntülerde cesetlerin gömülmeden önce yakınlarının teşhis etmesi için sokaklara dizildiği görüldü. Bingazi'deki bir hastanede görev yapan Dr. Anas, felaketten sağ kurtulanların tedavisine yardımcı olmak için Derne'ye gitti. Anas, "Çok sayıda yaralı göreceğimizi düşünmüştük ama hastane çevresinde çok sayıda ceset görünce şoke olduk. Bu tam bir felaket. Gerçekten şok oldum" diye konuştu.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler