Leyleklerin göçü küresel ısınmaya takıldı

Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kaya, küresel ısınma nedeniyle leyleklerin bir kısmının göçmediğini bir kısmının da erken geldiğini söyledi.

DUVAR - Baharın gelmesiyle leylek göçü de başladı. Ülkemize sürüler halinde giriş yapan leyleklerin çoğu daha önce geldikleri yuvalara konuyor. 

Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kuş Bilimci Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kaya, küresel ısınmanın leylek göçünü de etkilediğini belirterek "Leyleklerin bir kısmı, özellikle ak leyleklerin göç etmediği görülüyor. Bu da küresel ısınmanın etkisinden diyebiliriz. Çünkü havaların sıcak gitmesi, leylekleri rahatsız eden bir durum değil. Onun için kendilerine yeni yaşam alanları buluyorlar. Leylekler, bu yıl Edirne'ye erken geldiler. Bu sene hiç kış olmadı. Orta Doğu'da da kış olmadı. Trakya'ya genellikle 15 Mart'ta gelen leylekler, bu sene martın başından itibaren giriş yaptı" dedi.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor!