Kürt illeri araştırması: 'Yeni süreç için güçlü bir beklenti var'

Spectrum House, 15 Kürt ilinde yaptığı saha araştırmasını raporlaştırdı. “Kürt Meselesi ve Barış, Beklenti, Tutum ve Algılar” başlıklı rapor, Kürt meselesinin çözümüne odaklandı.

DİYARBAKIR - Spectrum House Düşünce ve Araştırma Merkezi, "Kürt Meselesi ve Barış, Beklenti, Tutum ve Algılar" raporunu yayınladı. Rapor, 10-24 Temmuz 2023 tarihleri arasında Diyarbakır, Van, Mardin, Erzurum, Batman, Hakkari, Urfa, Şırnak, Adıyaman, Siirt, Ağrı, Bitlis, Muş, Kars ve Dersim'de 1134 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapıldı. Saha çalışmasında Kürt meselesi, Kürt meselesine bakış, çözüm önerileri, barışın nasıl sağlanacağına ilişkin sorulara cevap arandı.

1134 kişiyle yüz yüze yapılan saha araştırmasının örnekleminin, TÜİK 2021 nüfus verilerinin göz önüne alınarak yüzde 3 hata payı ve yüzde 95 güven aralığında yüz yüze anket yöntemi ile gerçekleştiği belirtildi. Bu çalışmanın, Kürt katılımcıların düşünceleri, beklentileri ve önerilerine yer vererek, aynı zamanda ülkenin özgün yapısına uygun bir çerçeve ve söylem seti oluşturmayı amaçladığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı
Uzmanlardan 2024 için altın tahmini En çok kupa kazanan teknik direktörler: Türkiye'den 1 isim listede Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler