Küresel ısınma ve iklim değişikliği aslan balığını Ege'ye getirdi

Kızıldeniz'den Ege kıyılarına kadar gelen ve 'istilacı tür' olarak kabul edilen aslan balığının sayıları artıyor. Uzmanlar, "En büyük korkumuz kıyı balıklarını obur bir şekilde tüketiyor olması" dedi.

DUVAR - Akdeniz'de yoğun olarak görülen ve 'istilacı tür' olarak kabul edilen aslan balığı, Ege Denizi'nde de sıklıkla görülmeye başlandı.

Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus'un batı kısımlarında, Kızıldeniz'de, mercan kayalıklarında yaşayan aslan balığı, küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle beraber Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz'e 1990'lı yıllarda giriş yaptı. Sulardaki ısınma gibi nedenlerde özellikle 2012'den sonra kısa sürede yayılan aslan balığı, İzmir kıyılarına kadar çıktı.

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu Netflix'in tartışmalı dizisi: Baby Reindeer'da ne anlatılıyor? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi Fransız bankacılık devinden yıl sonu 'dolar/TL' tahmini Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi