Kripto para blok zincir platformu, Banksy'nin eserini yakıp dijital varlığa çevirdi

Injective Protocol, 95 bin dolara aldığı Banksy’nin Moronlar eserini yaktı ve sanal bir varlığa/değere dönüştürdü. Eser artık sadece dijital olarak satın alınıp görülebilecek.

Abone ol

DUVAR - Kripto para blok zincir şirketi Injective Protocol, İngiliz grafiti sanatçısı Banksy’nin Moronlar eserini satın alarak eseri yaktı, eserin yok edilmesini canlı yayınlayıp bunun videosunu oluşturdu, ardından eseri sanal bir varlığa ve değere çevirdi. Şirket, sanatçının 2006 yılına ait siyah beyaz baskıdaki eserini açık artırmada 95 bin dolara almıştı.

ESER ARTIK SADECE DİJİTAL OLARAK GÖRÜLEBİLECEK

Ntv'nin aktardığına göre, Moronlar eserinin üzerinde “Siz moronların gerçekten bu b.ktan şeyi satın alacağınıza inanamıyorum” yazıyordu. Eser, artık sadece dijital olarak satın alınıp görülebilecek. 

Injective Protocol çalışanları, dijital pazar OpenSea’deki blok zincir teknolojisini kullanarak yapıtın dijital temsilini oluşturdu. Böylece Banksy’nin Moronlar eseri bir NFT’ye (Non-Fungible Token/fiziksel koleksiyon parçalarının dijital yansıması) dönüştürüldü.

Son birkaç yıldır üretilen sanat eserleri, NFT (Non-Fungible Token) olarak blockchain alt yapısına bağlanıyor. Böylece taklit edilme konusu ortadan kaldırılarak hem sanatçıların eserleri korunuyor hem de eserler yüksek meblağlara alıcı buluyor.