Kredi muslukları açıldı!

TCMB’nin verilerine göre, ticari kredi faizlerinde önemli bir artış dikkat çekiyor. Büyük olasılıkla bu yükseliş trendi devam edecek ve bu bankaların kredi musluklarını bir ölçüde açmasını sağlayacak.

ÖNCESİ O KADAR UMUTSUZ BİR SÜREÇTİ Kİ ÇELİŞKİLERİYLE BİLE OVP UMUT OLDU

2021 sonbaharından beri öylesine kötü bir süreç yaşıyoruz ki, piyasalar umuda aç! Rasyonel politikalara geçiş açıklamasının ardından, ekonomi yönetiminin ilk aylarda yeterli ataklar yapmaması, piyasalarda parlayan umudu söndürmeye başlamışken, son dönemde gerek politika faizi gerekse sadeleştirme adımlarıyla piyasalar tekrar olumlu bir havaya girmişti. Sırada Orta Vadeli Program vardı ve bu da genel olarak gerek iç piyasalar gerekse yurtdışı piyasalarda olumlu algılandı. Her ne kadar öngörüler ve korelasyonlar açısından, OVP kendi içinde çelişkiler taşıyor olsa da, şimdilik kimse bu eksikler ve yanlışlar üzerine konuşmak istemiyor. Şu bir gerçek ki, OVP’deki pek çok veri bir diğeriyle çelişiyor ve biraz fazla iyimser görünüyor. Kısaca, yetmez, ama demek şimdilik en geçerli yorum olur! Ne de olsa ekonomide psikolojinin etkisi hiç de azımsanacak gibi değil.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Uzmanlardan 2024 için altın tahmini