Kredi kartlarına hücum

Milletin yüzde 80’inin enflasyonla imtihanı sebebiyle, ancak birkaç kredi kartıyla ayın sonunu getirmek dışında bir seçenek kalmıyor. En temel ihtiyaçlar artık kredi kartıyla karşılanabiliyor.

DPT’NİN KAPATILMASININ CEREMESİNİ ÇEKİYORUZ

Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarının bir türlü çözülememesinin temelinde yatan sebeplerin başında plansızlık geliyor. AK Parti iktidarları döneminde, 2011 yılında ‘bürokratik vesayet’ gibi saçma sapan bir sebeple kapısına kilit vurulan Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yokluğu, bu kriz günlerinde her zamankinden daha çok hissediliyor. Belki DPT de popülist politikalar sebebiyle yapısal sorunlara tek başına ilaç olamazdı, ancak beş yıllık kalkınma planları en azından bir vizyon sunabiliyordu. DPT olsaydı, bugün başta tarım olmak üzere pek çok sektörde yaşanan yapısal sorunlar bu denli can alıcı sonuçlar doğurmayabilirdi. Daha da önemlisi, şu ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ adlı çılgınlığın hayata geçirilmesi gibi akıldışılık yaşanmayabilirdi.  

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler