Kredi çekip faizle para kazanılır mı: 100 bin TL için hesap

Rakamlara yeterince hakim değilseniz hesabı yanlış yapabilirsiniz. Örneğin; “Yüzde 3 faizle kredi çeker, yüzde 50 faizle mevduata yatırıp kazançlı çıkarım” diyenlerdenseniz hata yaparsınız?"

DUVAR - Merkez Banası, haziran ayından itibaren vites düşürmeden faizleri artırıyor. Son 6 ayda politika faizi yüzde 8.5’ten yüzde 40’a çıktı. Bu artış ihtiyaç, ticari, konut kredisi ile kredi kartı faizlerini de hızla yukarı çekti. Yüzde 3’lerden başlayan aylık kredi faizleri yüzde 5.29’a kadar çıkıyor. Tabii TL mevduat faizlerinde de benzer durumlar yaşanıyor. Özellikle kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarından TL mevduata dönenlere daha yüksek faizler sunuluyor. Bu tarafta telaffuz edilen faizler yüzde 50’leri bulmuş durumda.

Haberin Devamı
7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler İkinci el otomobilde en hızlı ve yavaş satılan markalar Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?