Korunma içgüdüsü olarak yürüyüş şekli değiştirilebilir mi?

Yürüyüş şekillerinden karakter analizi ortaya çıkarmak için birçok araştırma yapılıyor. Araştırmalara göre bazıları, daha özgüvenli bir kişilik mesajı vermek için hızlı ve kolları daha belirgin sallayacak şekilde yürümenin öğrenilebileceğine inanıyor.

Yürüme tarzı kişiliği yansıtıyor mu?

BBC Future’dan Christian Jarrett’in haberine göre, 1935’de Alman psikolog Werner Wolff beş erkek ve üç kadınla bir deney yapmış, tulum giyerek katıldıkları bir halka fırlatma etkinliğinde onların haberi olmadan video görüntülerini çekmişti. Daha sonra video montajlanarak kişilerin tanınması engellenmiş ve görüntüler izletilerek o insanların kişilikleri hakkında yorum yapmaları istenmişti. Katılımcıların izledikleri kişilerin yürüyüşüne bakarak onların kişilikleri hakkında ortak yorumlar yaptıkları görüldü.

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Fransız bankacılık devinden yıl sonu 'dolar/TL' tahmini