Koronanın Türkiye yolculuğu çözüldü: Nereden, ne zaman geldi?

Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ndeki araştırmacılar tarafından yayınlanan makalede, Türkiye’de tespit edilen ilk 30 korona virüsünün genomları incelendi ve bu genomların, korona virüsü soy ağacının neresinde olduğu belirlendi. Makaleye göre veriler, virüsün Türkiye’ye ilk girişinin Amerika üzerinden olduğunu ve ilk raporlandığı tarihten daha önce ülkeye giriş yaptığını gösteriyor.

DUVAR - Türkiye’de ilk olarak 11 Mart’ta tespit edilen korona virüsünün genetik özellikleri ile ilgili Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’ndeki araştırmacılar bir makale yayınladılar. Türkiye’de raporlanan ilk 30 korona virüsü vakasını inceleyen araştırmacılar, bu virüslerin genomlarının flogenetik analizini yaptılar.

Haberin Devamı
Araçlarda 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak 10 yeni özellik SGK uzmanı açıkladı: Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Sıcaklıklar bir anda düşüyor: Meteoroloji'den zirai don uyarısı Kim Milyoner Olmak İster'de gündem oldu: Heyecanına yenik düştü... 2. el otomobil piyasası kan kaybediyor: 200 bin TL al, 795 öde Diyarbakırlı 3 kardeş: Kuaresma Azad, Anne Marie, Teresa Vargas