Kolon kanseri riski: 4 belirti erken evreye işaret ediyor

ABD'de yapılan araştırmada karın ağrısı, rektal kanama, ishal ve demir eksikliği anemisinin, erken evre kolon kanseri riskinin yüksek olduğuna işaret ediyor.

DUVAR - Washington Üniversitesinde görevli bilim insanları, kimlik bilgileri gizlenen 5 binden fazla erken evre kolon kanseri hastasının sağlık verilerini incelendi.

ERKEN EVREDE ORTAYA ÇIKABİLECEK BELİRTİLER

Habertürk'ten Demet Demirkır'ın haberine göre, araştırmada, 50 yaşın altındakilere hastalık teşhisi konulmadan 3 ay ila 2 yıl öncesinde görülen karın ağrısı, rektal kanama, ishal ve demir eksikliği anemisi gibi belirtilerin her birinin, kolon kanserinin erken evresinde olma riskinin yüksek olduğunu gösterdiği kaydedildi.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?