Kokain bağımlıları için yeni umut: Aşı

Brezilya'da kokain bağımlılığına karşı aşı geliştiriyor. Peki aşı bağımlılık tedavisine gerçekten de destek olabilir mi? Nelere dikkat edilmesi gerekecek?

DUVAR - Kokain, hayati organlara zarar veriyor ve bağımlılık yapıyor. Ancak buna rağmen tüketimi gittikçe artıyor. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 2021 yılında yaklaşık 22 milyon kişi bu maddeyi kullandı. Avrupa'da esrardan sonra en çok kokain tüketiliyor, kokainin en çok tüketildiği Avrupa ülkesi ise Almanya. Bunu atık su analizleri ortaya koyuyor. Bir kez kullanılsa dahi kokain vücuda ciddi zararlar verebiliyor, kan dolaşım sistemini sınırlarına kadar zorluyor. Bağımlılık yapan bu maddeden yoksun kalındığında da kişiler hem fiziksel hem zihinsel bakımdan ağır süreçler yaşıyor. İşte şimdi Brezilya'daki araştırmacılar, bağımlılık tedavisine destek olacak bir aşı geliştiriyor.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor