KKM sonrası piyasalarda ne olacak?

KKM, Türkiye ekonomi yönetiminin kabusu haline geldi. Bütçe yükü rekor kırdı. Artan oranda bir finansal tehdit kapıyı çalıyordu ve bir önlem alınması şarttı. Merkez Bankası da bunu yapmaya çalışıyor.

MERKEZİ BÜTÇENİN KARADELİĞİ KKM

Döviz kurlarındaki artışı engellemek ve ‘liralaşma stratejisi’ hedefiyle, ‘denize düşen yılana sarılır’ hesabı uygulamaya konulan Kur Korumalı Mevduat (KKM), şimdi Türkiye ekonomi yönetiminin kabusu haline geldi. Seçim sonrası yaşanan dövizdeki yükselişle birlikte, faiz ödemeleri bile kabus halini almaya başlamıştı. KKM’nin bütçe yükü 34.5 milyar TL ile rekor kırdı. Merkezi bütçede ‘cari transferler’ başlığı altında yer alan toplam KKM gideri, 2023 yılı ilk yedi ayında 59.5 milyar TL’yi buldu. Artan oranda bir finansal tehdit kapıyı çalıyordu ve bir önlem alınması şarttı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da bunu yapmaya çalışıyor şimdi.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor