Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Devlete diğer cemaatler hakim olmamalı

CHP lideri bugün yapılan üçlü zirvede gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerini Başbakan'a aktardı. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde tutuklu gazeteciler ve devlette kadrolaşan cemaatler vardı.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptıkları üçlü zirvede, Başbakan’a kamuda kadrolaşan diğer cemaatlerle ilgili uyarıda bulundu.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Gülen cemaatinin tasfiyesiyle oluşan boşluğun diğer cemaatlerle doldurulmaması gerektiğini belirterek “Diğer cemaatler alternatif olarak görülmemeli” ifadesini kullandı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi yazarı ve Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan’ın tutuklanmasına değinen CHP lideri  “Gazeteciler yargılanmasın demiyorum ama tutuksuz yargılanmalılar” dedi.

BEŞTEPE İTİRAZI

Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin ardından söylediği üzere adli yıl açılışının Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasına da itiraz etti.

ERGENEKON VE BALYOZ SANIKLARI

CHP Genel Başkanı, görüşmede Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananların itibarının iadesi konusunu da gündeme getirdi. (HABER MERKEZİ)