Kayseri'de 7.5 milyon yıllık fosiller: At, gergedan, fil...

Kayseri'de bir çobanın tesadüfen bulduğu kemik parçasının ardından başlatılan kazılarda 7.5 milyon yıllık çok sayıda hayvan fosili çıkartıldı.

DUVAR - Kayseri’de çoban Murat Adıyaman, 2017’de Taşhan Mahallesi’ndeki Yamula Barajı kıyısında keçi otlatırken kemik parçası buldu. Alınan numuneler üzerinde yapılan inceleme sonunda 2018’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın desteği ile kazı çalışması başlatıldı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okşan Başoğlu’nun öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında ilk olarak fil, üç toynaklı at, bovidae (boynuzlugiller) ve gergedana ait 7,5 milyon yıllık fosiller bulundu.

Haberin Devamı
Reisi, Meşhed'de defnedildi: İmam Rıza Türbesi'nden görüntüler Pucca'nın ev sahibi ifşa etti: Dairenin son halinin fotoğrafları... Son seçim anketinde sürpriz sonuç: CHP, DEM Parti ve Yeniden Refah... Faiz oranları güncellendi: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar? İslam Memiş'ten 'çılgın' altın tahmini: 37 gün sonra... 40 ışık yılı uzakta yeni bir ‘Dünya’ bulundu