Kahve hakkında 14 bilgi

Son yıllarda tüm dünyada artan öğütülmüş kahve tüketimi, sıcak suya bir kaşık kahve atıp karıştırmanın ötesine geçti. Tüketimin artması nedeniyle kahveyle ilgili birçok araştırma da yapılıyor.

DUVAR - Her kahve çekirdeği yetiştiği bölgeye has aroma, sertlik ve tatları taşır. Genellikle kahve tüketenler hangi çekirdeğin nasıl bir özelliği olduğundan haberdar değillerdir. Kahve çekirdekleri yetiştikleri coğrafyaya göre farklı mevsimlerde toplanır. Bahar aylarında Etiyopya ve kuzey yarımkürede kahve hasadı yapılır. Sonbaharda ise güney yarımkürede Kenya, Ruanda, Burundi’de kahve toplanmaya başlanır. Dünya üzerinde en fazla farklı kahve çeşidi yetişen ülke olan Etiyopya’da 200’den fazla çekirdek türü bulunur.

Haberin Devamı
Reisi’nin öldüğü helikopter kazası hakkında neler biliniyor? Schengen vizesi krizi: Türkiye'ye en çok ret veren ülke Reisi'yi taşıyan helikopteri arama çalışmalarından fotoğraflar SGK düğmeye bastı: Hem hapis hem para cezası geliyor Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Finale 1 maç kaldı İran'da helikopter kazası: Dünyadan 'yardım' açıklamaları geliyor