Kafkasya'nın istenmeyen Rus anıtları: Kolonyal geçmişi hatırlatıyorlar

Çerkes Enformasyon Ofisi, Rusya'da kolonyal politika uygulayıcıların heykellerinin dikilmesine karşı olduklarını duyuran bir bildiri yayınladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi: "Bu anıt ve heykellerin ortak özelliği, Rusya’nın Kafkasya’yı işgali sırasında gerçekleştirilen katliamlarda görev almış asker ve siyasetçilerin isimlerini taşımalarıdır."

DUVAR - Çerkesler ve Kuzey Kafkasya halkları için 19'uncu yüzyılda yaşadıkları soykırımı hatırlatan ve Rusya’nın hâlâ kolonyal bir devlet olduğunu gösteren sembollerin başında Kafkasya’nın çeşitli bölgelerine dikilen ve 19'uncu yüzyılda Kafkasya’nın işgali ve orada yaşayan halkların imhası konusunda görev alan askeri liderlerin anıt ve heykelleri geliyor. Çerkes Enformasyon Ofisi'nin hazırladığı dosyada, bu heykellerden bazıları hakkında bilgiler yer alıyor.

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi