Joe Biden'ın konuşmasının şifreleri

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, yemin töreninde yaptığı konuşmada Trump yıllarından keskin bir kopuşa işaret etti. Birlik çağrısı yapan Biden "Beni destekleyenler kadar desteklemeyenler için de mücadele edeceğim" dedi; "Siyasetin önüne çıkan her şeyi yok eden kontrolsüz bir yangın olmasına gerek yok. Her anlaşmazlığın topyekun savaş sebebi olması gerekmiyor" diye konuştu. Biden, dış politikada da "İttifak ilişkilerimizi tamir edeceğiz" mesajını verdi.

DUVAR - ABD'nin 46'ıncı başkanı olarak yemin eden Joe Biden, ilk konuşmasında demokrasi ve birlik vurgusu yaparken, 'Amerika'yı onarma ve iyileştirme' vaadinde bulundu. Biden, Trump yıllarından miras kalan toplumsal bölünmeyi iç savaş (civil war) ifadesi üzerinde kelime oyunu yaparak 'uncivil war (gayrı medeni/ kaba savaş)' olarak niteledi; ülkede 'kentlilerle kırsal nüfusu, muhafazakârlarla liberalleri karşı karşıya getiren' bu savaşın son bulması gerektiğini söyledi. İşte Biden'ın Amerikan halkına ve dünyaya yönelik öne çıkan mesajları:

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Tarkan Zengin hesapladı: Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek? AJET'ten yurt dışı ucuz bilet kampanyası IMDb'ye göre en popüler 20 dizi Flört alışkanlıkları değişiyor: Acımasız davranan pek çok insan var