Japon uzmandan deprem uyarısı geldi: İzmir'de evler boşaldı

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir'de özellikle bazı ilçelerde yaşayan vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

DUVAR -  Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'nin bazı bölgelere yönelik deprem açıklaması gündem oldu.

Ekonomim'in haberine göre, Moriwaki geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "İzmir'de olan deprem kendisinin bulunduğu fay hattında değil denizdeki fay hattında oldu. Kendisinin fay hattı kırılmadığı için İzmir'de deprem olabilir" dedi.

"Özellikle Karşıyaka dikkat etmeli, orada zemin çok kötü" ifadelerini kullanan Japon deprem uzmanı, "Marmara Bölgesi'ne baktığımızda İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir'de uzun zamandır 150 yıldır kırılmayan noktalar var. Gölcük'ten başlayıp İstanbul paralelinde adaların güneyinden geçen bir fay var denizin içinde onun da kırılması bekleniyor" uyarısında bulundu.

Haberin Devamı
İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Uzmanlardan 2024 için altın tahmini En çok kupa kazanan teknik direktörler: Türkiye'den 1 isim listede Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler