İsveç'te süper zenginlerin sayısındaki artış nasıl açıklanıyor?

10 milyonluk nüfusuyla İsveç, 'kişi başına düşen dolar milyarderi' oranının en yüksek olduğu ülkelerden. Yeni süper zenginlerin sayısındaki artışın bir nedeni ülkenin başarılı teknoloji girişimleri.

DUVAR - İsveç, çok kazanandan alınan yüksek vergiler ve sosyal eşitlikçi politikalarla bilinen bir ülkeydi. Ancak İskandinav ülkesi yakın zamanda Avrupa’nın süper zenginleri arasında popüler oldu.

Başkente yakın Lidingö Adası’nın kayalık tepeleri, kırmızı ve sarı renkte büyük ahşap villalar ve tavandan tabana pencereli beyaz minimalist konaklarla dolu. Stockholm şehir merkezine yarım saat araba mesafesindeki bu bölge İsveç'in en zengin mahallelerinden biridir. Burada evi olan girişimci Konrad Bergström, 3 bin şaraplık mahsenini gösterirken yüzüne parlak bir gülümseme geliyor, "Fransız Bordeaux'sunu seviyorum" diyor. Ev sınırları içinde bir açık yüzme havuzu, ren geyiği derisi döşemeli aletlerden oluşan bir spor salonu ve ile gece kulübü olarak da hizmet verebilen bir çalışma alanı bulunuyor.

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en yüksek puanlı 25 dizi Reuters anketi: Türkiye'de en güvenilmeyen medya kuruluşları Tatilseverler için alternatif bir cennet: Van THY'den bilet kampanyası: 849 lira 37 kiloyla tahliye edilmişti: Parti ve cami arasında mekik dokuyor Fenerbahçe'ye 127 milyon euroluk golcü: Mourinho ikna edecek