'İsrail'in saldırdığı' İsfahan neden önemli?

İsrail'in saldırı düzenlediği iddia edilen İran'ın İsfahan kenti, ülkenin önemli nükleer ve askeri tesislerine ev sahipliği yapıyor.

DUVAR - İran’ın İsfahan ve Tebriz kentlerinde bu sabah duyulan patlama seslerinin ardından, İran basınına yansıyan haberlerde, bu seslerin hava savunma sisteminin devreye girmesi ve üç mini insansız hava aracının (İHA) imha edilmesi nedeniyle duyulduğu bilgisi verildi. ABD basını İsrail saldırısı iddiasına işaret ederken, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’ndan (UAEA) yapılan açıklamada, İran’daki nükleer tesislerin zarar görmediği teyit edildi. Peki, ‘İran’ın nükleer tesislerine ev sahipliği yapan şehir’ İsfahan hakkında ne biliniyor?

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?