İspir fasulyesini dolu vurdu, verim düştü

Hasadına başlanan İspir fasulyesinde dolu nedeniyle verim düşüklüğü yaşanıyor. Şimdilerde kilosu 200 liradan satılan fasulyenin bu seneki fiyatı henüz belli değil.

Emrullah Bayrak

ERZURUM - Türkiye'de kuru fasulye denince akla ilk gelen Erzurum'un İspir ilçesi. İspir kuru fasulyesi, 31 Ocak 2011 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Erken pişimi ve kabuk atmasıyla bilinen fasulye, kolay sindirimi ve lezzetiyle dikkat çekiyor.

Hasadına başlanan İspir fasulyesinde bu yıl verim oldukça düşük. Fasulyeyi dolu vurduğu için tohumlar çürüdü. Normalde bir dönümden ortalama 135 kilo fasulye alınırken bu sene için beklenti bunun çok altında.

2019 yılında Erzurum’da kurulan ilk kadın kooperatifi olan İspir Hanımeli Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi'nin başkanı İpek Merve Coşkun, “Bölgenin potansiyelinin altında çok az bir verim bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor!