İşlenmiş gıdalar Alzheimer riskini artırıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirterek, "Bu maddelerin oluşumunda hazır ve işlenmiş gıdalar rol oynar" dedi.

DUVAR - Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirterek, "Bu iki madde, nöron dediğimiz beyin hücresini yok eder. Bu maddelerin oluşumunda ise oksidatif maddeler (hazır ve işlenmiş gıdalar) rol oynar. Oksidatif gıdaların fazla tüketilmesi nedeniyle, insülin direncinin yol açtığı enerji metabolizmasındaki bozulma da beyin hücrelerini olumsuz etkiler" dedi.

Bu kapsamda Demirbağ, beyne faydalı ve zararlı olan besinler hakkında bilgi verdi. 

Haberin Devamı
Akaryakıt fiyatları güncellendi: 21 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor: Kiralar ne kadar artacak? İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem 'En beğenilen siyasetçiler' anketinde Mansur Yavaş farkı İran'da helikopter kazasının ardından Reisi ve Abdullahiyan için tören