IŞİD’in kaçırdığı Ezidi çocuğun Şengal’den Filistin'e uzanan hikayesi

Gerçek adı “Meryem” değil ancak o kendisine böyle hitap edilmesini istiyor. 2014 yılı Ağustos ayı sıcağında IŞİD mensupları Şengal’e saldırdığında henüz 8 yaşındaydı.

DUVAR - Meryem ve iki kardeşi de binlerce Ezidi kız, çocuk, kadın gibi alıkonuldu ve götürüldü. IŞİD hilafeti altında zor şartlarda yaşamak ve örgütün bir üyesiyle evlenmek zorunda kaldı. Onu himayesine alan örgüt üyesi Filistin’e götürdü.

Tüm vücudunu kaplayan siyah peçe ile kamera karşısında geçen “Meryem”, şiddet, adaletsizlik ve istismarla geçen 9 yılın hikayesini Zoom üzerinden Rûdaw’dan Nasır Ali'ye anlattı.  Meryem ve iki erkek kardeşi, IŞİD'in Şengal’e saldırdığı gün dayılarını ziyaret ediyorlardı. O günü hatırlayan Ezidi kadın, yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: “Bizim aileden 9 kişi kaçırıldık. İki erkek kardeşim ve ben dayımın evindeydik. Hep birlikte yakalandık. Ailemin diğer üyeleri kaçmayı başardı. Daha sonra yaklaşık bir yıl bir yere götürüldük. Bir yıl sonra kardeşlerim benden ayrıldı. Kardeşlerimden ayrılmak beni çok incitti ve onlarla birlikte olmak istedim. Kardeşlerime ne yaptıklarını bilmiyordum. Biri benden küçüktü. Ben 8 yaşında, küçük kardeşim 7, büyük olan ise 10 yaşındaydı.”

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor