İnsan vücudu ne kadar sıcağa dayanabilir?

Sıcak hava dalgasıyla ilgili bir deneye katılan Gallagher, oda sıcaklığı 35 dereceye yükseltildiğinde 'vücudunda bazı değişimler gözlemlediğini aktarıyor.

DUVAR - Avrupa'nın güneyini yakıp kavuran sıcak hava dalgasına İtalya'da "Cehennem Haftası" adını takmışlar. Çin ve ABD'de 50C (santigrat derece) üzeri sıcaklıklar kaydedildi. ABD hastanelerinde hastaları serinletebilmek için buz doldurulmuş ceset torbaları kullanıldı. İngiltere, gelmiş geçmiş en sıcak Haziran ayını yaşadı. Ve 2022'de İngiltere'de sıcaklık ilk kez 40C'nin üzerine çıkmıştı. Geçen yılki sıcak dalgasının Avrupa'da toplam 60 bin kişinin ölümüne sebep olduğu düşünülüyor.

Birleşmiş Milletler, 'küresel kaynama' diye adlandırılan yeni bir döneme girdiğimiz yönünde uyarıda bulunuyor. İngiltere Meteoroloji Dairesi'nden Profesör Lizzie Kendon "Artık uzak bir gelecekten bahsetmediğimizi anlamak çok önemli bence. Isınmayı gerçekten, şu anda görüyoruz" diyor. Değişen iklim bedenlerimiz ve sağlığımız açısından ne anlama geliyor? 

Haberin Devamı
Akaryakıt fiyatları güncellendi: 21 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor: Kiralar ne kadar artacak? 'En beğenilen siyasetçiler' anketinde Mansur Yavaş farkı Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem Süper Lig'in 'en'leri belli oldu: Zirvede Fenerbahçeli yıldız var Ev sahibi-kiracı arasında yeni kriz: Yargıtay sınırlama koyuyor