İnsan sanılan ayılar risk altında

Çin'deki hayvanat bahçesinde ziyaretçilerle etkileşime giren ayının risk altında bir tür olduğuna işaret eden uzmanlar, farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi.

DUVAR - Çin'de yer alan bir hayvanat bahçesinde çekilen görüntüler sosyal medyada tartışma yaratmış, videodaki 'Angela' isimli ayının kostüm giymiş bir görevli olduğu iddia edilmişti. Hayvanat bahçesinden gelen "Ayılarımız gerçek" açıklamasıyla beraber gündeme taşınan Malaya ayıları (güneş ayıları), risk altında bir tür.

Halk arasında 'bal ayısı' olarak da nitelendirilen ayıların boy ortalaması 71 santimetre. Ağırlıkları ise 25 kg ile 65 kg arasında değişiklik gösteriyor. Diğer türlere kıyasla daha ufak olan Malaya ayılarının boyutu, onları yasa dışı hayvan ticaretinin hedefi haline getiriyor.

Haberin Devamı
Uzmanlardan 2024 için altın tahmini En çok kupa kazanan teknik direktörler: Türkiye'den 1 isim listede Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler