İngiltere’de Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu

İngiltere'de 1600 yıllık mezarlıkta yapılan arkeolojik kazıda, kurşun bir lahitte geç Roma döneminden bir aristokrata ait olduğu düşünülen, kimliği belirsiz bir kadının iskelet kalıntıları bulundu.

DUVAR - İngiltere’nin kuzeyinde Leeds şehrinde bulunan Garforth kasabası yakınlarında daha önce keşfedilmemiş 1600 yıllık bir mezarlıkta eski bir kurşun lahitte 1000 yıldan daha eski olduğuna inanılan kimliği belirsiz kadına ait iskelet kalıntıları ortaya çıkarıldı. West Yorksihe Ortak Hizmetleri ortaklığı ile Leeds Belediye Meclisi tarafından dün yapılan yazılı açıklamaya göre, kalıntıları bulunan kadının geç Roma döneminden bir aristokrat olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler